ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ DIGITAL ARTS

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 608

Monday, 23 September 2013 13:16

Τι είναι τα QR Codes?

Written by 
Rate this item
(1 Vote)

QR code image

QR Codes οι χρήσεις ανεξάντλητες: πάνω σε αφίσες, διαφημίσεις, περιοδικά, πάνω σε ρούχα, σε ετικέτες τροφίμων, σε επαγγελματικές κάρτες, σε διαφημίσεις ακόμη και σε τατού.

Τι είναι όμως τα QR Codes...?

Ορισμός
Τα QR Codes είναι δισδιάστατα Barcodes που έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε το περιεχόμενό τους να μπορεί να αποκωδικοποιηθεί εύκολα και με υψηλή ταχύτητα.

Σχετικά με το όνομα
Η συντομογραφία QR προέρχεται από τις αγγλικές λέξεις Quick Response και δείχνει ότι η κωδικοποιημένη πληροφορία του barcode μπορεί να διαβαστεί γρήγορα με ηλεκτρονικό τρόπο.

Ιστορία
Τα QR Codes έχουν εφευρεθεί στην Ιαπωνία από την εταιρεία Denso Wave και χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για την παρακολούθηση ανταλλακτικών σε γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων. Μετά από λίγο καιρό, οι εταιρείες είδαν ότι αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες εφαρμογές. Σήμερα η πιο εμπορική χρήση των QR Codes είναι στις τηλεπικοινωνίες, όπου τα κινητά τηλέφωνα οδηγούν τις εξελίξεις.

Κινητά τηλέφωνα
Με την τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων να διευρύνεται συνεχώς - και ειδικά με το Mobile Internet - τα QR Codes φαίνονται η τέλεια λύση για να γεφυρωθεί ο κόσμος των κινητών με το Mobile Internet. Τα QR Codes μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποθηκεύσουμε όλα τα είδη των δεδομένων, όπως «URL». Αυτό επιτρέπει την offline δημοσίευση σε διάφορα μέσα, όπως:

 • Περιοδικά
 • Χαρτιά
 • Επαγγελματικές κάρτες
 • Λεωφορεία
 • Πινακίδες
 • Μπλουζάκια
 • Ή σε οποιοδήποτε μέσο όπου μπορεί να εκτυπωθεί ένα QR Code.

Πώς δουλεύει
Πάρτε ένα Smartphone. Όλα τους σήμερα διαθέτουν μία φωτογραφική μηχανή. Η κάμερα μαζί με ένα λογισμικό που ονομάζεται QR reader μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποκωδικοποιηθεί η πληροφορία του QR Code. Η πληροφορία μπορεί να είναι:

 • Μία διεύθυνση web
 • Ένας χάρτης
 • Μία εικόνα
 • Ένα κείμενο
 • Μία επαγγελματική κάρτα
 • Ένα video

Αυτό μπορεί να γίνει μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να φέρουμε το κινητό με την κάμερα πάνω ή μπροστά από το QR Code και να ενεργοποιήσουμε το QR reader. Αμέσως αποκωδικοποιούμε την πληροφορία ή μεταφερόμαστε στη διεύθυνση web που ορίζει το QR Code.
Μέχρι 7.089 χαρακτήρες μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα και μόνο σύμβολο! Οι δυνατότητες των QR Codes είναι απεριόριστες και προσωπικά, πιστεύω ότι στο μέλλον θα παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα μας. Θα σκανάρετε ένα QR Code για να συγκρίνετε τιμές προϊόντων, για να μαθαίνετε πληροφορίες για ένα πίνακα σε ένα μουσείο, να κατεβάζετε μουσική… να εμφανίζεται ένα ολόγραμμα...και άλλα πολλά!!! Εσείς έχετε QR code, χρησιμοποιήστε QR Codes για να συνδέσετε το offline κοινό σας με το site σας και το Online community σας. Δείτε το ολοκληρωμένο πακέτο μας ή επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.

Read 4151 times Last modified on Monday, 23 September 2013 15:17
Πλήρες HTML site 5 σελίδων με MONO 199€ από 299€ και ΔΩΡΟ τη φιλοξενία
Δείτε την προσφορά +

Πλήρες HTML site 5 σελίδων με MONO 199€ από 299€ και ΔΩΡΟ τη φιλοξενία

Κερδίστε τώρα από τις προσφορές της Digital Arts και φτιάξτε τo δικό σας website σε προνομιακή τιμή. Δείτε όλα τα πακέτα

DYNAMIC SITE από 349€
Δείτε το πακέτο +

DYNAMIC SITE από 349€

Για πλήρη διαχείριση του website ξεκινήστε ΔΥΝΑΜΙΚΑ με Joomla CMS.

FACEBOOK PAGE
Περισσότερα +

FACEBOOK PAGE

Μπείτε τώρα στον κόσμο της κοινωνικής δικτύωσης και προωθήστε προϊόντα και υπηρεσίες

TOP